fbpx
+45 40 13 90 17 ch@bevaegeakademiet.dk
Flot muskuløs ryg

Den bedste træning retter sig efter min mening ikke blot mod flot muskulatur eller slanke linjer. Det skal i høj grad også rettes mod solide præstationer med gode oplevelser – Vi lever for at opleve livet.

Her under får du mine 5 bedste råd til den bedste træning.

Ambitionsniveauet

Ambitioner om hele og halve marathons er ikke nødvendige for at få succes med din træning – det kommer helt an på dit udgangspunkt. Derfor er det vigtigt at overveje om dine ambitioner er at tabe dig, at træne et par gange om ugen eller om du har et stort sæsonmål. Sørg for at dine ambitioner og dine evner stemmer overens. Dette leder mig videre til næste punkt. Målsætning.

Sæt dig velovervejede mål

Du kender måske S.M.A.R.T. modellen fra andre sammenhænge i dit liv. Den kan i høj grad også anvendes når det gælder den bedste træning. Når du skal lave en målsætning bør du derfor overveje følgende punkter:

  • Specifikt: Dit mål skal være specifikt og det skal være klart defineret hvad du gerne vil opnå.
  • Målbart: Det skal være let at måle fremgang. Det vil gøre det lettere at vide hvornår du har nået målet.
  • Attraktivt: Det skal være attraktivt. Du skal være motiveret for at arbejde for at nå målet.
  • Realistisk: Det skal være muligt for dig at opnå det i din nuværende situation. (Her tænker jeg på hvordan det passer i forhold til; din hverdag, dit familieliv, din fysiske tilstand, dine træningserfaringer osv.)
  • Tidsbestemt: Dit mål skal have en tidshorisont og en skæringsdato, på den måde gør du din planlægning af træningen lettere.

Læg en plan

Jo mere deltaljeret, jo bedre. Der findes ingen let vej til den bedste træning og derfor slår jeg her et slag for at du gør dig den ulejlighed at lægge en specifik plan for din træning. Hvis du ikke føler dig klædt på til det, kan det være en fordel at finde en sparringspartner som kan hjælpe dig på vej.

Kontinuitet og vedholdenhed

Det helt afgørende når du har gjort dig de ovenstående overvejelser er, at du har vedholdenhed og kontinuitet i din træning. Det giver dig den bedste fysiske og mentale tilstand på den lange bane.

Nyd resultaterne og processen

Det sidste men vigtigste mål er at nyde de resultater du opnår også igennem processen.

Vil du læse mere om hvordan personlig træning foregår klik her
Du kan læse om funktionel træning på denne side

Andre steder du kan læse mere om emnet er her